Welke horeca apparatuur heeft u nodig voor een startende zaak?

Wanneer u met een horecazaak start zijn er ongelofelijk veel verschillende zaken welke u moet gaan regelen. Het spreekt voor zich dat u bijvoorbeeld een pand moet uitkiezen, maar daarnaast zult u eveneens moeten nadenken over het aanschaffen van geschikte horeca apparatuur. Een horecazaak oprichten gaat in de praktijk uiteraard ook gepaard met heel wat kosten. Dit zorgt ervoor dat u per investering die moet worden gemaakt een duidelijk financieel plan moet opstellen. Dit geldt zeker ook voor horecatoestellen welke u moet kopen. Onderschat dit overigens niet. Wanneer u echt een complete horecazaak wenst in te richten met professionele apparatuur zal u dit een behoorlijke euro kosten. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat kwalitatieve horeca apparatuur er om bekend staat ongelofelijk lang mee te blijven gaan. Hoe dan ook, gaat u ook een horecazaak oprichten en bent u benieuwd naar welke horeca apparatuur u allemaal dient te kopen? Lees dan snel verder!

             Verschillende soorten horeca apparatuur

Zoals in de inleiding van deze pagina reeds aangegeven is het zo dat er heel wat verschillende soorten horeca apparatuur bestaan waar u een keuze uit zult moeten maken. Het is in de praktijk bijzonder belangrijk om hier grondig over na te denken. Wanneer u niet over de juiste toestellen beschikt voor in uw horecazaak zult u namelijk kunnen vaststellen dat het een behoorlijke opgave zal worden om kwalitatieve voeding te kunnen maken. Zorg er dus voor dat het met uw horecazaak in de basis reeds goed zit door het kopen van echt kwalitatieve horeca apparatuur waar u op kunt vertrouwen. Enkele voorbeelden van verschillende soorten horecatoestellen welke u absoluut zult moeten overwegen om aan te schaffen zijn:

 

 1. Ovens (bij voorkeur verschillende afhankelijk van uw restaurant);
 2. Een fornuis, uitgerust met voldoende kookplaten;
 3. Een grillplaat of andere grilltoestellen;
 4. Keukenmachines en een professionele koffiezet;
 5. Een groentemixer-snijder;
 6. Een speciale horeca koelkast;
 7. Barkoeling voor het koel houden van de dranken;
 8. Een speciale horeca vaatwasser;

 

Bovenstaand overzicht is nog maar het puntje van de ijsberg. Ze maakt echter wel meteen duidelijk dat er heel wat verschillende soorten horeca toestellen aangekocht dienen te worden door mensen die een eigen horecazaak willen starten. Hierin schuilt een zeer belangrijk aandachtspunt. U mag dan wel nood hebben aan verschillende soorten horecatoestellen, u moet ze in de praktijk uiteraard ook nog kunnen betalen. Hier knelt voor velen het schoentje.

             Hou ook rekening met eventuele schoonmaakapparatuur

Bij het opstellen van een lijst met horeca apparatuur welke u nodig heeft is het eveneens altijd belangrijk om stil te blijven staan bij de hygiëne waar u in uw zaak op kunt rekenen. De regels die zijn opgesteld met betrekking tot de hygiëne in uw horecazaak zijn zo mogelijk nog strenger dan de regels die betrekking hebben op de houdbaarheid van het voedsel. Omwille van deze reden is het altijd zeer belangrijk om over de vereiste horeca apparatuur voor schoonmaken te beschikken voor in uw horecazaak. Enkele voorbeelden van toestellen die op dit vlak uitstekend van pas kunnen komen zijn de volgende:

 

 • Een professionele horeca vaatwasmachine;
 • Eventueel een wasmachine voor het reinigen van textiel;
 • Een spoelbak voor het reinigen van bestek en servies;
 • Schrobmachines voor het schoonmaken van de vloer;
 • Een stofzuiger.

 

Het kopen van één of meerdere van de bovenstaande toestellen wordt door beginnende uitbaters van een horecazaak wel eens over het hoofd gezien. Toch mag het duidelijk zijn dat de hygiëne in uw zaak van cruciaal belang is. Het wordt dan ook zeker en vast aangeraden om toch ook even bij deze verschillende apparaten stil te blijven staan.

             Waar rekening mee houden bij uw horeca apparatuur bestellen?

De bovenstaande informatie heeft u reeds een goed beeld gegeven van de verschillende soorten horeca apparatuur welke u kunt overwegen om aan te schaffen. Dit gezegd hebbende is het zo dat veel mensen nog steeds niet weten hoe ze precies te werk moeten gaan voor het aanschaffen van hun horeca apparatuur. In het bijzonder de stevige kostprijs van het totaalpakket is hiervoor verantwoordelijk. Bent u ook benieuwd hoe u nu precies op de meest efficiënte manier in het bezit kunt komen van alle gewenste horeca apparatuur? In die situatie is het zonder meer aan te raden om rekening te houden met de onderstaande informatie!

                1.) Uw horeca apparatuur in één keer kopen of lenen?

In eerste instantie is het belangrijk om er rekening mee te houden dat u voor het kopen van de gewenste horeca apparatuur eigenlijk over twee verschillende mogelijkheden beschikt. Concreet is het dan ook zo dat er hiervoor een onderscheid wordt gemaakt tussen:

 

 1. Het meteen kopen van uw horeca apparatuur;
 2. Het afsluiten van een lening voor het kopen van de vereiste toestellen;

 

De eerste optie is het interessantst voor mensen die over ruim voldoende cashflow beschikken om dit te kunnen doen. Hoe u het namelijk ook draait of keert, het afsluiten van een lening voor het kopen van horecatoestellen zorgt er in de praktijk altijd voor dat u meer kosten zult moeten betalen dan de oorspronkelijke aankoopprijs. Dat is vervelend, maar toch biedt het afsluiten van een financiering voor veel mensen de perfecte oplossing.

 

De mogelijkheid om geld te lenen voor het kopen van horeca apparatuur zorgt ervoor dat veel beginnende horecazaken geen voldoening moeten nemen met bijvoorbeeld minder kwalitatieve toestellen. Zij beschikken op deze manier dan ook over de mogelijkheid om meteen te investeren in een toestel waar ze gegarandeerd langdurig gebruik van zullen kunnen maken. Voor welke van beide mogelijkheden u uiteindelijk zult kiezen is uiteraard in de praktijk wel steeds afhankelijk van uw eigen, persoonlijke en / of financiële situatie.

                2.) Stel duidelijke prioriteiten

Zelfs wanneer u over de mogelijkheid beschikt om geld te lenen voor het aanschaffen van uw horeca apparatuur is het nog steeds perfect mogelijk dat u niet meteen alle gewenste apparatuur zult kunnen kopen. Ook aan het afsluiten van een bepaalde lening zijn immers uiteraard de nodige beperkingen verbonden. Omwille van deze reden is het altijd een goed idee om een lijstje op te stellen met prioriteiten. Welke horeca apparatuur heeft u namelijk precies echt nodig wanneer uw zaak open gaat en met welke toestellen kunt u mogelijks wel nog even wachten? Door het opstellen van een lijstje met prioriteiten zult u kunnen vaststellen dat u altijd over de vereiste horecatoestellen beschikt zonder dat u daarvoor financieel onmogelijke zaken dient te ondernemen.

                3.) Besteed altijd aandacht aan de prijs-kwaliteitverhouding

Van cruciaal belang bij het kopen van horeca apparatuur is om altijd stil te blijven staan bij de prijs-kwaliteitverhouding waarvan sprake is. In eerste instantie is het voor veel mensen vooral belangrijk om de aankoopprijs van hun apparatuur zo beperkt mogelijk te houden. Dat is begrijpelijk, maar lang niet altijd de verstandigste keuze, integendeel. Belangrijker is het namelijk om vooral goed te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding waarvan sprake is. Het heeft namelijk geen enkele zin om horecatoestellen te kopen die al snel stuk zullen gaan. Op deze manier zult u blijvend moeten investeren waardoor er haast meteen een stevige aanslag kan worden gepleegd op de potentiële winst van uw horecazaak.

                4.) Kies voor horeca apparatuur welke onderhoudsvriendelijk is

De levensduur van horeca apparatuur is in de praktijk voor een groot deel afhankelijk van de mate waarin ze onderhouden kan worden. Het is mede omwille van deze reden dat heel wat verschillende horecatoestellen niet alleen zijn gemaakt van RVS, maar bovendien ook nog eens zijn uitgerust met zelfreinigende functies. Door ervoor te zorgen dat uw horeca apparatuur ten allen tijde zo optimaal mogelijk kan worden onderhouden zult u kunnen vaststellen dat u er langdurig gebruik van zult kunnen maken zonder dat u daarvoor extra kosten zult moeten maken. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, kiezen voor onderhoudsvriendelijke horeca apparatuur is in de praktijk altijd bijzonder belangrijk. Is het voor u niet helemaal duidelijk welke horecatoestellen nu wel en welke nu niet echt onderhoudsvriendelijk zijn? Dan is het altijd een aanrader om dit even te bespreken met een expert ter zake.

                5.) Controleer de (garantie)voorwaarden van de toestellen

Een niet onbelangrijk deel van de betrouwbaarheid waar horeca apparatuur over beschikt valt af te leiden uit de (garantie)voorwaarden die van toepassing zijn. Er kan in de praktijk worden vastgesteld dat menig aantal merken een hoger prijskaartje verbinden aan de toestellen die ze voor de horeca op de markt hebben gebracht. Dat lijkt in eerste instantie een beetje vervelend, maar in de praktijk is het zo dat u er haast altijd een betere kwaliteit en vooral garantie voor in de plaats krijgt. Voor bepaalde horeca apparatuur geldt bijvoorbeeld dat er een standaard garantietermijn van 2 jaar op wordt aangeboden. Dit terwijl bepaalde, specifieke merken voor de apparatuur in kwestie geen 2 jaar, maar 5 jaar garantie geven. Bij problemen bent u op deze manier voor zomaar even 5 jaar ingedekt. In ieder geval, voordat je overgaat tot het aanschaffen van bepaalde horeca apparatuur is het dus in de praktijk altijd een aanrader om u even grondig te verdiepen in alle aspecten waarover ze beschikt. Dit geldt zeker ook voor voorwaarden, bijvoorbeeld die betrekking hebben tot de garantie.

 

Voor horeca apparatuur kijkt u op HorecaRama.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.