Verjaardagstaart ideeën

Het is iemand zijn/haar verjaardag en die persoon heeft natuurlijk ook een verjaardagstaart nodig. Soms is het dan ook leuk om groots uit te pakken met een taart met een ontwerp of eetbare versieringen. Maar welke smaak moet die persoon dan nemen? Welke smaken zijn er beschikbaar? Het ligt er dan ook aan hoeveel mensen er aanwezig zijn op een verjaardag, om de juiste grootte van de taart te kiezen. In deze blog worden verschillende ideeën verteld om wat meer inspiratie te geven. 

De grootte en vorm van de taart 

Iemand kan kiezen voor een grote taart, kleine taart of een taart met meerdere lagen. De taart kan dan ook nog eens in verschillende vormen worden gemaakt. De meeste gebruikelijke vorm is een ronde taart. Wanneer er een groot feest wordt gegeven waar veel mensen aanwezig zullen zijn, is een vierkante taart een betere keuze. De kaart kan in meerdere stukjes worden gesneden, waardoor iedereen een stukje taart kan krijgen. Mensen die graag veel versieringen op hun taart willen of een erg creatieve taart willen, kiezen voor een taart met meerdere lagen. Ook hierbij ligt het aan hoeveel mensen er van de taart moeten eten. Hoe meer mensen hoe meer lagen. 

Bij sommige bedrijven kan er zelfs gekozen worden voor een hartvormige of driehoek vormige taart. Het ligt er maar net aan wat de wensen en behoeften zijn. Bezoek dan ook verschillende websites om te kijken wat zij aanbieden. 

Smaken

Er zijn ontzettend veel smaken waaruit gekozen kan worden. Wanneer de taart in een winkel wordt gekocht dan is chocolade en slagroom de meest verkochte smaken. De verjaardagstaart kan ook gemaakt worden door een bakker die veel meer opties hebben in smaken. Natuurlijk kan er ook gekozen worden voor een combinatie van smaken om de verjaardagstaart extra speciaal te maken. Zo is er ook carrot cake, lemon, kokos, red velvet, cheesecake, aardbei en oreo smaak. En zo zijn er nog genoeg andere smaken. Het verschilt dan wel per bakker en winkel wat zij aanbieden. In veel taarten zit er dan ook een vulling. Deze vulling kan in verschillende smaken in de taart worden verwerkt. Kies dan ook goed uit welke smaken bij elkaar lekker zullen zijn, om een onvergetelijk verjaardagstaart te krijgen. 

Versieringen

Nu de grootte, de vorm en de smaken zijn uitgekozen, kunnen de versieringen gekozen worden. De allerbelangrijkste versiering voor een verjaardagstaart zijn de cijfers van de leeftijd van de jarige persoon. Dit kan met eetbare marsepein, papier of botercrème, maar de meest gekozen versiering hiervoor zijn kaarsjes van de leeftijd. 

Nu kan er nog veel meer andere versieringen worden gekozen om de perfecte verjaardagstaart te creëren. Er zou bijvoorbeeld eetbare sprinkels of glitters worden toegevoegd, vormpjes van marsepein en/of prikkertjes. Veel mensen vinden het dan ook erg leuk om een ontwerp te maken en deze met marsepein op de taart te printen. Dit kan dan ook een foto zijn die op de verjaardagstaart staat. 

Wanneer het verjaardagsfeest een thema heeft, kan de verjaardagstaart ook een thema krijgen. Voor jonge meisjes kan er bijvoorbeeld een prinsessentaart worden gemaakt. Voor jongens kan dit een stoere piraten taart zijn of een voetbal taart. Er is genoeg keus om creatief te zijn met een taart. Gebruik veel kleuren en doe gek met de versieringen. Let er daarbij wel op of dat de versieringen eetbaar zijn of niet. Zo niet, dan zouden deze voor het eten eraf gehaald moeten worden. Kijk op verschillende websites voor meer inspiratie. Wees vooral creatief en maak de lekkerste en leukste verjaardagstaart. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.