gezonde-bakideeen

4 leuke en gezonde bak ideeën

Veel mensen gaan op zoek naar nieuwe hobby’s in tijden waarin we steeds meer tijd bij huis doorbrengen. Het is nu namelijk een unieke tijd om hiervoor te kiezen en het meeste uit je tijd te halen. Wil jij beginnen met bakken, maar wel lekker gezond blijven eten? Dan hebben we 4 ideeën die iedereen klaar kan maken.

  • Mueslirepen maken
  • Bananenpannenkoeken maken
  • Een gezonde taart
  • Gezonde koekjes bakken

Je eigen mueslirepen klaarmaken

Mueslirepen zijn voor veel mensen een gezonde snack om tussendoor te nemen. In de meeste gevallen zijn ze ook relatief gezond, maar toch blijven het producten die in de fabriek zijn klaargemaakt en waar veel ingrediënten in worden opgenomen om de smaak en de houdbaarheid te verbeteren. Door de mueslirepen helemaal zelf te maken kun je ze veel gezonder houden, omdat je zelf de controle hebt over wat je erin doet. Lees hier hoe je heerlijke mueslirepen maakt met noten en zaden.

Bananenpannenkoeken maken in de ochtend

Een uniek recept is om zelf eigen bananen pannenkoeken te maken als ontbijt. Wist je dat je dit al kunt maken met slechts 2 ingrediënten. Zo hoef je het dus niet te maken van allerlei ongezonde middelen, maar hoef kun je het in principe al maken van bananen en eieren. Eet deze samen met wat fruit, zoals bessen, frambozen of aardbeien, en je hebt een enorm lekker en gezond ontbijt. 

Een gezonde taart bakken

Een taart bakken is in de meeste gevallen wat minder gezond, maar wanneer je hem zelf maakt dan hoeft die natuurlijk helemaal niet ongezond te zijn. Je kunt namelijk een taart maken waar je juist een stuk minder suiker in toevoegt of door meer gebruik te maken van suikervervangers. Maak een fruittaart, zodat je er juist allerlei gezonde ingrediënten in toevoegt.

Je eigen koekjes maken

Eigen gezonde koekjes maken is natuurlijk ook een mogelijkheid. Hiervoor kun je natuurlijk meer haver gebruiken om lekker haverkoekjes te maken of de koekjes maken van granola. De granola kun je ook helemaal zelf maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.